Serghei Lavrov se va deplasa în Siria pentru găsirea unei soluţii politice la criză

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi şeful serviciilor de informaţii externe, Mihail Fradkov, vor merge marţi la Damasc pentru o întrevedere cu preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, în încercarea de găsire a unei soluţii diplomatice la criză, anunţă Ministerul rus de Externe.

333 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov se va deplasa în Siria pentru găsirea unei soluţii politice la criză

Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"La solicitarea preşedintelui Dmitri Medvedev, Serghei Lavrov şi Mihail Fradkov se vor deplasa la Damasc pe 7 februarie pentru a se întâlni cu preşedintele Siriei", precizează diplomaţia rusă.

"Vizita la Damasc a domnului Lavrov şi a domnului Mihail Fradkov confirmă intenţia noastră fermă de a găsi o soluţie politică la conflict", a declarat Ghenadi Gatilov, adjunctul ministrului rus de Externe.

Sâmbătă dimineaţă, Lavrov anunţa că proiectul de rezoluţie pe tema Siriei susţinut de occidentali nu este deloc pe placul Rusiei, avertizând că dezbaterea textului în Consiliul de Securitate ONU sâmbătă ar provoca un scandal.

"Proiectul de rezoluţie nu este deloc pe placul Rusiei. Dacă Statele Unite doresc încă un scandal în Consiliul de Securitate ONU, atunci să îl propună", a avertizat Lavrov într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia.

Şeful diplomaţiei ruse a precizat că i-a trimis vineri secretarului de Stat american, Hillary Clinton, propunerile de amendamente dorite de Rusia.

"Nu există niciun motiv ca cineva să se teamă de obiectivitatea acestor amendamente. Sper că va triumfa raţiunea asupra abordării tendenţioase. Sper că proiectul nu va fi supus la vot în forma actuală", sublinia Lavrov.

Membrii Consiliului de Securitate ONU ar urma să se pronunţe sîmbătă asupra proiectului de rezoluţie care condamnă acţiunile de reprimare din Siria. Rusia are drept de veto în Consiliul de Securitate ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici