Shinzo Abe va avea o întâlnire oficială cu Hassan Rouhani

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a anunţat marţi că va avea o întâlnire oficială cu preşedintele iranian Hassan Rouhani la finalul lunii septembrie, în contextul în care tensiunile din Orientul Mijlociu sunt în creştere în urma atacurilor din Arabia Saudită, relatează Reuters.

324 afișări
Imaginea articolului Shinzo Abe va avea o întâlnire oficială cu Hassan Rouhani

Shinzo Abe va avea o întâlnire oficială cu Hassan Rouhani

Întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc în New York, în cadrul Adunării Generale ONU.

De asemenea, Shinzo Abe a anunţat că va face o vizită oficială în Belgia, pentru a se întâlni cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi seară că nu intenţionează să aibă vreo întrevedere cu omologul din Iran, Hassan Rouhani, în timp ce liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a exclus posibilitatea oricăror contacte cu Statele Unite.

Conform speculaţiilor apărute în rândul oficialilor, cei doi lideri ar fi putut să se întâlnească în cadrul Adunării Generale ONU.

Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais.

Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici