Sicriul cu trupul neînsufleţit al preşedintelui polonez a ajuns la palatul prezidenţial din Varşovia - VIDEO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al preşedintelui Lech Kaczynski, decedat împreună cu numeroase personalităţi politice şi militare poloneze, a ajuns duminică seara la palatul prezidenţial din Varşovia.

149 afișări
Imaginea articolului Sicriul cu trupul neînsufleţit al preşedintelui polonez a ajuns la palatul prezidenţial din Varşovia - VIDEO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al preşedintelui polonez a ajuns la palatul prezidenţial din Varşovia(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul care a adus în Polonia corpul neînsufleţit al preşedintelui a ajuns duminică după-amiază pe aeroportul militar din Varşovia, unde erau prezenţi familia preşedintelui decedat, precum şi autorităţi poloneze de rang înalt.

După o scurtă ceremonie religioasă, familia şi liderii polonezi au îngenuncheat în faţa sicriului preşedintelui, acoperit cu drapelul Poloniei.

Sicriul a fost aşezat apoi într-un vehicul mortuar, pe fondul Marşului Funebru al lui Frédéric Chopin, acesta îndreptându-se apoi către palatul prezidenţial din Varşovia. Zeci de mii de persoane se aflau pe toată lungimea traseului, îngenunchind, plângând sau aruncând flori la trecerea cortegiului.

În faţa preşedinţiei, în momentul în care a fost adus trupul neînsufleţit al preşedintelui, mulţimea compactă a început să intoneze imnul naţional polonez şi cântece religioase.

Covoare imense de lumânări şi flori, depuse de locuitorii capitalei încă de sâmbătă, decorau strada din faţa preşedinţie.

Avionul preşedintelui Kaczynski s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă în apropiere de Smolensk, la peste 400 de kilometri vest de Moscova, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici