Simeon al II-lea demisioneză de la conducerea partidului său

Fostul rege la Bulgariei, Simeon de Saxa-Coburg-Gotha a demisionat luni de la conducerea partidului său liberal, Mişcarea Naţională pentru Stabilitate şi Progres (MNSP), care nu va mai fi reprezentat în Parlament după înfrângerea în alegerile legislative de duminică.

15 afișări
Imaginea articolului Simeon al II-lea demisioneză de la conducerea partidului său

Simeon al II-lea demisioneză de la conducerea partidului său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi asum întreaga responsabilitate demisionând de la conducerea partidului", a declarat acesta într-o conferinţă de presă la Sofia.

Demisia lui Simeon al II-lea, în vârstă de 72 de ani, va fi confirmată de congresul extraordinar al MNSP, a cărui dată nu a fost încă stabilită.

Instalat la putere în 2001, ca urmare a unui val de entuziasm popular la întoarcerea din exil a fostului rege, MNSP a fost învins la alegerile legislative din 2005 de către socialişti, dar a participat la guvernare în cadrul unei coaliţii alături de aceştia, perioadă în care Bulgaria a aderat la Uniunea Europeană în ianuarie 2007.

Alianţa cu socialiştii a redus mult electoratul MNSP care a câştigat numai 3,01 la sută din voturi duminică, nereuşind să treacă pragul de 4 la sută pentru a intra în Parlament.

La alegerile europene din iunie, MNSP a obţinut două locuri în Parlamentul European graţie popularităţii comisarului european pentru drepturile consumatorilor, Meglena Kuneva.

"Există numeroase forme şi modalităţi de a sluji ţara", a declarat fostul rege referitor la proiectele sale.

La anunţarea rezultatelor alegerilor, Simeon al II-lea a respins cu indignare sugestiile de a se întoarce în Spania unde a trăit în exil până în 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici