Sindicatele elene din mediul privat fac apel la o nouă grevă de 48 de ore

Centrala sindicală din mediul privat GSEE a făcut apel miercuri la o grevă de 48 de ore în zilele de 6 şi 7 noiembrie pentru a protesta faţă de noile măsuri de austeritate ce urmează să fie dezbătute în Parlament, potrivit unui comunicat al sindicaliştilor.

84 afișări
Imaginea articolului Sindicatele elene din mediul privat fac apel la o nouă grevă de 48 de ore

Sindicatele elene din mediul privat fac apel la o nouă grevă de 48 de ore (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Împreună putem împiedica votarea acestor măsuri, care distrug societatea şi economia", se arată în text.

"Trebuie să eliminăm obsesiile neoliberale şi să împiedicăm politicile duse de troika (UE, BCE, FMI) şi de guvern", continuă comunicatul.

"Estimăm că noile măsuri vor fi depuse luni, pe 5, în Parlament şi vor fi dezbătute pe 6 şi pe 7 noiembrie înainte de a fi adoptate", a declarat pentru AFP Stathis Anestis, un reprezentant al GSEE.

Centrala sindicală din sectorul public Adedy ar urma să ia parte, de asemenea, la această mobilizare, consiliul de administraţie al Adedy fiind aşteptat să se întrunească în cursul după-amiezii de miercuri pentru a lua o decizie, potrivit unor surse din sindicat.

Cele două centrale sindicale, care fac apel şi la adunări şi manifestaţii la Atena şi în alte oraşe, au recurs la o grevă generală de 48 de ore în februarie, în timpul unui vot privind un pachet de măsuri de austeritate, după cele din 2011 şi 2010.

Miercuri dimineaţă, Parlamentul a votat o lege care facilitează privatizarea societăţilor publice şi a fost depus bugetul de stat pentru 2013, prevăzând măsuri de austeritate de circa 9,4 miliarde de euro.

Solicitate de creditori (UE şi FMI), aceste măsuri, majoritatea referitoare la tăieri de salarii şi pensii, reprezintă condiţia prealabilă pentru continuarea acordării tranşelor de împrumut Greciei din partea UE şi FMI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici