Siria: Cel puţin 95 de morţi după un atac al armatei în oraşul Hama

Cel puţin 95 de persoane au fost ucise duminică în urma atacului lansat de armata siriană în oraşul Hama, a declarat Ammar Qourabi, preşedintele Organizaţiei naţionale pentru drepturile omului, ONG sirian cu sediul în Cipru.

328 afișări
Imaginea articolului Siria: Cel puţin 95 de morţi după un atac al armatei în oraşul Hama

Siria: Cel puţin 95 de morţi după un atac al armatei în oraşul Hama (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

El a afirmat că atacurile forţelor siriene în mai multe oraşe din ţară s-au soldat, în total, cu 121 de morţi şi zeci de răniţi, dintre care mulţi se află în stare gravă.

"Armata şi forţele de securitate au lansat un atac asupra oraşului Hama şi au deschis focul asupra civililor, omorând 95 de persoane", a spus el, precizând că dispune deja de o listă cu numele a 62 dintre victime.

Qourabi a afirmat că 19 persoane au fost ucise la Deir Ezzor, în estul Siriei, alte şase, la Harak, în sudul ţării, şi una la Boukamal, tot în estul Siriei.

Regimul sirian încearcă de mai multe săptămâni să reia controlul asupra oraşului rebel Hama, situat la 210 kilometri nord de Damasc, unde au avut loc mai multe manifestaţii de amploare împotriva puterii, la care au participat până la 500.000 de persoane.

Hama a devenit un simbol al luptei împotriva regimului de la Damasc încă din 1982, când o revoltă a Fraţilor Musulmani împotriva regimului condus atunci de preşedintele Hafez al-Assad a fost reprimată violent, iar mai mult de 20.000 de persoane au fost ucise în confruntări.

Potrivit unui bilanţ realizat de Observatorul sirian pentru drepturile omului, de la declanşarea mişcării de contestare, la 15 martie, violenţele s-au soldat cu peste 1.900 de morţi, dintre care mai mult de 1.500 sunt civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici