Bashar al-Assad: Siria se confruntă cu "un complot" - VIDEO

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, afirmă că Siria se confruntă cu "un complot" şi se află într-un "moment de răscruce", conform unui discurs rostit la Universitatea din Damasc.

537 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad: Siria se confruntă cu "un complot" - VIDEO

Bashar al-Assad: Siria se confruntă cu "un complot" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Complotul va face Siria mai rezistentă", a subliniat al-Assad, afirmând că ţara sa este într-un moment de răscruce, după "zile dificile".

De asemenea, preşedintele a transmis condoleanţe "familiilor martirilor".

Bashar al-Assad a fost primit în sală cu elogii şi aplauze. Preşedintele, confruntat cu un val de contestare fără precedent, a declarat că nu pot exista reforme în contextul "actelor de sabotaj şi haosului".

"Nu poate exista dezvoltare fără stabilitate, nu pot exista reforme în contextul actelor de sabotaj şi haosului", a afirmat el.

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, 1.309 civili şi 341 de membri ai serviciilor de securitate au murit în cursul violenţelor izbucnite după 15 martie.

"Se poate spune că dialogul naţional este sloganul viitoarei etape. Dialogul naţional poate conduce la modificarea Constituţiei sau chiar la elaborarea unei noi Constituţii", adaugă Assad. În acelaşi timp, preşedintele a avertizat că nu pot exista "soluţii politice cu cei care au arme", o referire la violenţele din ultimele trei luni.

"Este datoria statului să îi judece pe cei responsabili de acte de sabotaj şi nu există soluţii politice cu cei care au arme", a spus Assad, cerându-le sirienilor care au fugit în Turcia să revină în ţara lor.

"Îi îndemn pe toţi cei care au fugit din sate sau oraşe să revină la casele lor cât mai rapid. Unii le spun că statul se va răzbuna, dar nu este adevărat", a dat asigurări preşedintele. Peste 10.000 de sirieni au fugit în Turcia în contextul confruntărilor armate din ultimele luni.

De altfel, Bashar al-Assad, a anunţat că economia siriană este pe cale să se prăbuşească. "Trebuie să lucrăm pentru a reda încrederea în economia siriană, deoarece există riscul prăbuşirii acesteia. Siria trebuie să caute un nou model economic; în trecut a fost sistemul socialist, iar unii spun că acest sistem este mort. Trebuie să cautăm un model care să se potrivească Siriei", a încheiat Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici