Siria: Insurgenţii s-au apropiat de cel mai mare depozit de arme chimice

Insurgenţii sirieni au ocupat o suburbie a oraşului Alep, ajungând foarte aproape de cel mai mare depozit de arme chimice al regimului Bashar al-Assad.

568 afișări
Imaginea articolului Siria: Insurgenţii s-au apropiat de cel mai mare depozit de arme chimice

Siria: Insurgenţii s-au apropiat de cel mai mare depozit de arme chimice

Conform posturilor tv Al Jazeera şi Al Arabiya, insurgenţii au ocupa zona As-Safira, o suburbie a oraşului Alep. În apropiere de zona ocupată de rebeli se află cel mai mare depozit de arme chimice al regimului Bashar al-Assad.

Insurgenţii au luptat luni întregi cu serviciile de securitate în zona As-Safir. Armata siriană pare să se fi retras din această zonă şi se limitează la raiduri aeriene împotriva forţelor insurgente.

Potrivit unor surse citate de Al Arabiya, la lupte participă şi membri ai unor grupări afiliate reţelei teroriste Al-Qaida.

Siria se confruntă de peste doi ani cu revolte reprimate violent şi confruntări armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul conflictului este, conform estimărilor Naţiunilor Unite, de peste 70.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici