Sistemele antiaeriene saudite au interceptat două rachete lansate de rebelii huthi din Yemen

Sistemele antiaeriene din Arabia Saudită au interceptat două rachete lansate de insurgenţii huthi din Yemen, a anunţat, luni, colonelul saudit Turki al-Maliki, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

280 afișări

Rachetele au fost lansate în cursul nopţii de duminică spre luni, din provincia Amrane, situată în nordul capitalei Sanaa.

Turki al-Maliki a precizat că rachetele vizau zone locuite din Arabia Saudită, acestea fiind interceptate de către sistemele antiaeriene fără să provoace victime sau pagube materiale.

”Este o nouă dovadă că Iranul furnizează arme rebelilor huthi. Teheranul îi susţine pe insurgenţii huthi, însă neagă că le oferă sprijin militar”, a declarat colonelul saudit al-Maliki.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi, care sunt susţinuţi de Iran. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

La rândul lor, de la începutul conflictului rebelii huthi au lansat peste 100 de rachete balistice spre Arabia Saudită, cauzând un număr redus de victime. Riadul şi Washingtonul susţin că Iranul că furnizează rachete rebelilor huthi, acuzaţii ce sunt însă negate de Teheran şi insurgenţi. Mişcarea huthi susţine că luptă pentru suveranitatea Yemenului împotriva unui complot occidental care are drept scop să subjuge ţara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici