Situaţie alarmantă în Marea Britanie: spitalele ar putea rămâne fără personal medical / Avertismentul medicilor

  • Un transport aerian cu echipamente de protecţie din Turcia a fost amânat
  • Numărul deceselor în rândul cadrelor medicale se ridică la 80
  • Medicii avertizează că vor înceta să mai trateze pacienţii cu Covid-19
10864 afișări
Imaginea articolului Situaţie alarmantă în Marea Britanie: spitalele ar putea rămâne fără personal medical / Avertismentul medicilor

Spitalele din Marea Britanie ar putea rămâne fără personal medical

Personalul medical din Marea Britanie ar putea intra în grevă ca urmare a unui transport aerian amânat cu echipament de protecţie adus din Turcia. Doctorii  avertizează că vor înceta să mai trateze pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 deoarece consideră că viaţa le este pusă în pericol din lipsa echipamentului adecvat. 

Spitalele sunt pe punctul de a-şi pierde salvatorii după ce transportul vital cu halate protectoare din Turcia întârzie să ajungă la timp. Din cauza lipsurilor, medicii sunt puşi în dificultate să aleagă între a se expune virusului sau a lăsa pacienţii să moară sub ochii lor.
 
Transportul era preconizat să ajungă duminică, dar a fost amânat cu 24 de ore. Mai multe spitale ar putea rămâne fără protecţie vitală pentru a putea continua tratarea pacienţilor.
 
Deficitul de echipament a generat un val de critici la adresa Guvernului care este incapabil să gestioneze situaţia, în timp ce criza escaladează. Cei care sunt în prima linie de apărare contra noului coronavirus se simt trădaţi de guvern ca urmare a numarului deceselor înregistrat printre colegii lor.
 
Mai bine de 100 de medici au făcut apel către populaţie să poarte mască atunci când părăsesc domiciliul.
 
Numărul cadrelor medicale decedate a atins cifra 80, relatează Daily Mail.
 
 
Sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici