Şoferii din Sofia protestează faţă de starea proastă a drumurilor din oraş

Numeroşi manifestanţi s-au adunat joi în faţa sediului municipalităţii din Sofia pentru a protesta faţă de starea proastă a drumurilor din capitala bulgară, a anunţat cotidianul Dnevnik, citat de Sofia Echo în pagina electronică.

24 afișări
Imaginea articolului Şoferii din Sofia protestează faţă de starea proastă a drumurilor din oraş

Şoferii din Sofia protestează faţă de starea proastă a infrastructurii rutiere din oraş (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Protestul a fost numit "ziua gropilor" şi a fost organizat de membrii publicaţiilor online pentru tineri, potrivit cotidianului bulgar.

"Oricine vrea să se alăture protestului ar trebui să aducă o componentă a maşinii lui avariată de gropi şi să o lase în faţa clădirii municipalităţii", au anunţat organizatorii.

Organizatorii mitingului le-au cerut şoferilor din alte oraşe din Bulgaria să li se alăture, îndemnându-i să protesteze faţă de starea deficitară a infrastructurii rutiere din ţară în faţa sediilor municipalităţilor. Astfel de manifestaţii au avut loc în oraşul Varna şi Veliko Tarnovo.

Procuratura din Varna a lansat la 3 martie o investigaţie detaliată pentru a inspecta condiţia drumurilor şi a străzilor din cauza nemulţumirii şoferilor. Investigaţia din Varna, prima de acest tip, a făcut parte dintr-o operaţiune desfăşurată pe tot cuprinsul Bulgariei la solicitarea Procuraturii administrative supreme, care a analizat situaţia din ultimele şase luni ale lui 2008 şi din anul 2009.

Un alt val de proteste a avut loc în urmă cu câteva săptămâni în Varna, determinându-l pe primarul oraşului, Kiril Iordanov, să o destituie pe Rosiţa Kirova de la conducerea departamentului de investiţii al municipalităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici