Soluţia la criza refugiaţilor este necesar să includă SUA, i-a spus Gauck lui Obama la Casa Albă

Preşedintele german Joachim Gauck a subliniat miercuri, la Casa Albă, unde a fost primit de către preşedintele american Barack Obama, asupra angajamentului Statelor Unite în soluţionarea crizei sutelor de mii de refugiaţi sirieni care caută adăpost în Europa, relatează DPA în pagina electronică.

253 afișări
Imaginea articolului Soluţia la criza refugiaţilor este necesar să includă SUA, i-a spus Gauck lui Obama la Casa Albă

Soluţia la criza refugiaţilor este necesar să includă SUA, i-a spus Gauck lui Obama la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gauck a pledat pentru o soluţie care să "nu vină doar din Europa", ci care să fie recunoscută şi în Statele Unite.

"Germania, din cauza istoriei sale, este pregătită să-i primească pe aceşti oameni aflaţi la nevoie", a declarat şeful statului german, îndemnând la găsirea unei soluţii de ajutorare a celor care fug îngroziţi, temându-se pentru vieţile lor, din calea conflictului, dar şi la găsirea unei soluţii care să abordeze rădăcinile adânci ale războiului din Siria.

"Noi suntem mult mai conştienţi că acest fapt este o provocare umanitară majoră, pe care este necesar să o abordăm", a spus el. "Iar speranţa mea, dorinţa mea este ca această conştientizare să nu existe doar în Europa, ci să fie recunoscută şi în Statele Unite ale Americii", a subliniat preşedintele german.

Gauck a spus că el crede că Obama are o imagine clară despre ceea ce face Germania pentru a gestiona criza refugiaţilor şi a catalogat Germania drept un exemlu pentru Europa.

Cei doi preşedinţi au discutat, de asemenea, despre pericolele unei instabilităţi politice în Germania, pe care le ridică criza refugiaţilor, dar şi despre eforturile americane cu privire la refugiaţii sirieni.

Obama a lăudat rolul Germaniei, "unul dintre cei mai puternici aliaţi" ai Statelor Unite, în probleme internaţionale, inclusiv în conflicte ca cele din Ucraina şi Siria, dar şi pentru rolul în negocierile acordului în dosarul nuclear cu Iranul.

Vizita lui Gauck a marcat 25 de ani de la reunificarea Germaniei.

Această aniversare subliniază "nu doar importanţa reunificării pentru Germania, ci şi pentru Europa. Ea a fost importantă pentru relaţiile transatlantice şi a fost importantă pentru lume", a declarat Obama.

Gauck urma ca, înainte să-şi încheie vizita la Washington, să participe la o ceremonie la Departamentul de Stat, marcând sosirea unei bucăţi din Zidul Berlinului, care poartă, între altele, semnăturile foştilor preşedinţi american George HW Bush şi sovietic Mihail Gorbaciov, dar şi pe cele ale cancelarului Angela Merkel şi fostului cancelar Helmut Kohl.

Gauck este primul preşedinte german care a efectuat o vizită la Casa Albă în ultimii 18 ani.

El l-a primit pe Obama la Palatul Bellevue din Berlin în 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici