Stânga radicală are 52 de reprezentanţi în Parlamentul European

Grupul stângii radicale din Parlamentul European, din care fac partidul german Die Linke, formaţiunea elenă Syriza şi Frontul de stânga, a anunţat miercuri că numără 52 de deputaţi în Parlamentul European, o creştere considerabilă faţă de precedenta legislatură.

93 afișări
Imaginea articolului Stânga radicală are 52 de reprezentanţi în Parlamentul European

Stânga radicală are 52 de reprezentanţi în Parlamentul European (Imagine:AFP/ Mediafax Foto)

Grupul, care număra doar 35 de deputaţi în actualul Parlament, a fost consolidat în special prin alăturarea reprezentanţilor partidului Syriza, câştigătorul alegerilor din Grecia, şi a spaniolilor de la partidul Podemos, înfiinţat din "mişcarea indignaţilor".

Stânga Unită Europeană (GUE) a primit, de asemenea, sprijinul reprezentanţilor germani şi olandezi din Partidul pentru apărarea animalelor şi a unui deputat independent irlandez, Luke "Ming" Flanagan, care a promovat, în campania electorală, legalizarea canabisului.

"Suntem nerăbdători să colaborăm cu noile forţe de stânga pentru a reprezenta o voce puternică în Parlamentul European, în favoarea săracilor şi tinerilor, precum şi a mişcărilor sociale şi a muncitorilor", a afirmat preşedintele grupului, Gabi Zimmer.

Printre priorităţile eurodeputaţilor stângii radicale se află lupta împotriva Tratatului de Liber Schimb Transatlantic negociat între Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici