Starea pacientului spitalizat în Italia din cauza infectării cu Ebola s-a înrăutăţit

Starea asistentului medical care lucra pentru organizaţia umanitară Emergency şi care s-a infectat cu Ebola s-a înrăutăţit uşor, au declarat joi surse spitaliceşti, citate de Ansa, în pagina electronică.

100 afișări
Imaginea articolului Starea pacientului spitalizat în Italia din cauza infectării cu Ebola s-a înrăutăţit

Starea pacientului spitalizat în Italia din cauza infectării cu Ebola s-a înrăutăţit

"Peste noapte au apărut simptome gastro-intestinale semnificative", a precizat spitalul Spallanzani din Roma, specializat în boli infecţioase, într-un buletin. "Pacientul este hrănit intravenos", a adăugat documentul.

Tot joi, ministrul Sănătăţii, Beatrice Lorenzin, a declarat că pacientul nu prezintă risc de infecţie. "Au fost urmate toate protocoalele", a afirmat ea. "El s-a autoizolat imediat ce au apărut simptomele, iar atunci a fost spitalizat", a precizat ministrul. Asistentul, originar din oraşul Sassari, în Sardinia, a contractat virusul după trei luni de voluntariat în Sierra Leone pentru organizaţia medicală italiană non-profit.

Autorităţile din Sardinia au declarat miercuri că trei dintre rudele pacientului au fost plasate în carantină pentru 21 de zile ca măsură de precauţie pentru că l-au găzduit pe bărbat în timp ce acesta era deja infectat cu virusul Ebola, la întoarcerea din Sierra Leone.

Epidemia din vestul Africii, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în 1976, a izbucnit în decembrie 2013 din sudul Guineei, după care s-a extins în Liberia şi Sierra Leone. Peste 11.000 de persoane au murit de Ebola în ultimul an şi jumătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici