Statele UE promit încă 78 de milioane de euro pentru contracararea epidemiei de Ebola

Statele membre ale Uniunii Europene au promis 78 de milioane de euro suplimentare pentru a ajuta ţări africane să combată Ebola, anunţă comisarul UE pentru Asistenţă umanitară, Kristalina Gheorghieva, citată de AFP.

65 afișări
Imaginea articolului Statele UE promit încă 78 de milioane de euro pentru contracararea epidemiei de Ebola

Statele UE promit încă 78 de milioane de euro pentru contracararea epidemiei de Ebola (Imgine: AFP/ Mediafax Foto)

Contribuţiile anuale se vor adăuga celor aproximativ 150 de milioane de euro deblocaţi de Comisia Europeană pentru a ajuta Nigeria, Liberia şi Sierra Leone să combată epidemia de Ebola.

Uniunea Europeană va continua eforturile de coordonare în cursul reuniunii miniştrilor europeni ai Sănătăţii, programată pe 22-23 septembrie la Milano.

Naţiunile Unite au stabilit că este necesar un miliard de dolari (circa 770 de milioane de euro) pentru contracararea epidemiei de Ebola care afectează state vest-africane.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 2.461 de persoane în vestul Africii, unde s-au înregistrat 4.965 de cazuri, a comunicat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici