Statele Unite ar putea primi un număr mai mare de refugiaţi

Statele Unite sunt dispuse să accepte un număr mai mare de refugiaţi, pentru a veni în ajutorul aliaţilor din Uniunea Europeană, afirmă secretarul de Stat american, John Kerry, citat de site-ul agenţiei AP.

203 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ar putea primi un număr mai mare de refugiaţi

Statele Unite ar putea primi un număr mai mare de refugiaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Secretarul de Stat american a precizat că preşedintele SUA, Barack Obama, este hotărât să asume un rol de conducere al Washingtonului în chestiuni umanitare.

"Analizăm cifrele pe care le putem gestiona în contextul crizei din Siria şi din Europa", a spus Kerry după întrevederea cu oficiali din Camera Reprezentanţilor şi din Senat.

Secretarul de Stat american nu a oferit detalii despre refugiaţii suplimentari pe care i-ar putea primi Statele Unite.

În prezent, Statele Unite au o cotă anuală de refugiaţi stabilită la 70.000. Până în prezent, de la începerea războiului civil din Siria, acum patru ani şi jumătate, Statele Unite au primit doar 1.500 de refugiaţi sirieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici