Statele Unite cer Japoniei şi Coreei de Sud intensificarea cooperării în domeniul antibalistic

Statele Unite au cerut aliaţilor din regiunea Asia-Pacific, în principal Japoniei şi Coreei de Sud, intensificarea cooperării în domeniul apărării antirachetă, pentru a face faţă ameninţării balistice nord-coreene, afirmă un oficial de rang înalt din cadrul Pentagonului citat de AFP.

180 afișări
Imaginea articolului Statele Unite cer Japoniei şi Coreei de Sud intensificarea cooperării în domeniul antibalistic

Statele Unite cer Japoniei şi Coreei de Sud intensificarea cooperării în domeniul antibalistic (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Încurajăm aliaţii şi partenerii noştri să achiziţioneze propriile sisteme de apărare antirachetă şi să intensifice cooperarea regională", a declarat amiralul James Winnefeld, adjunct al Statului Major Interarme al Statelor Unite.

"Relaţiile dintre Tokyo şi Seul sunt un subiect politic foarte sensibil. Dar progresele în domeniul colaborării militare ar spori încrederea în faţa provocărilor persistente ale Coreei de Nord", a spus amiralul Winnefeld la Institutul Atlantic Council, cu sediul la Washington.

"Capacităţile balistice dezvoltate de Coreea de Nord sunt mai avansate decât cele ale Iranului, chiar dacă Phenianul nu poate ataca, în prezent, teritoriul continental american", spus amiralul Winnefeld.

Statele Unite au zeci de mii de militari staţionaţi în Japonia şi Coreea de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici