Statele Unite condamnă ferm deturnarea zborului dintre cele două state UE

  • Statele Unite condamnă ferm deturnarea zborului dintre cele două state UE şi prinderea urmată de arestarea jurnalistului Roman Pratasevich”, a declarat Antony Blinken, secretarul de stat american.
  • Blinken spune că este vitală investigarea incidentului.
1562 afișări
Imaginea articolului Statele Unite condamnă ferm deturnarea zborului dintre cele două state UE

Statele Unite condamnă ferm deturnarea zborului dintre cele două state UE

Blinken a luat atitudine, la rândul său, condamnând deturnarea avionului de către regimul Lukaşenco şi cere investigaţii imediate şi clare.
 
„Rapoartele iniţiale arată că, în escortarea avionului au fost implicate serviciile secrete şi aviaţia militară, fapt extrem de îngrijorător şi care necesită investigaţii complete”, a mai spus demnitarul, conform Bloomberg.
 
Aeronava efectua o cursă Vilnius – Atena, duminică. Înainte de a ieşi din spaţiul aerian al Belarusului, un pasager a lansat o alarmă cu bombă, ce s-a dovedit a fi falsă. Un avion de luptă Mig29 a fost lansat din Minsk, iar avionul de pasageri a fost forţat să aterizeze.  
 
La bordul avionului se afla cel mai activ protestatar al regimului de la Minsk, Roman Protasevich. Aparatul de zbor a fost forţat să aterizeze în Minsk, iar poliţiştii l-au arestat pe jurnalist. Acesta riscă acum pedeapsa cu moartea din partea regimului Lukaşenco. 

CITEŞTE ŞI: Avion Ryanair deturnat. Belarus a forţat aterizarea unei aeronave la Minsk pentru a-l aresta pe Roman Protasevich, un critic al regimului Lukashenko 

Ultimele minute ale lui Roman Protasevich înainte de arestare. Pasager: „M-am uitat în ochii lui şi părea foarte trist” 

Zborul Ryanair, deturnat în Belarus, a ajuns la destinaţie. Pasagerii povestesc că au fost ţinuţi fără informaţii şi interogaţi pe aeroportul din Minsk 

Cine este Roman Protaşevici, contestatarul din Belarus al preşedintelui Lukaşenko, arestat după deturnarea avionului Ryanair 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici