Statele Unite nu cred în implicarea guvernului chinez în portul Hamburg. Germania alocă o cotă de participaţie mai mică decât cea stabilită iniţial

  • Germania ar putea permite companiei chineze Cosco accesul la un terminal de marfă din portul Hamburg
  • Americanii sugerează că oficialii de la Beijing nu vor deţine controlul total în portul german, având o cotă de participaţie mică
  • China vrea să îşi consolideze statutul de cea mai mare naţiune comercială din lume
1672 afișări
Imaginea articolului Statele Unite nu cred în implicarea guvernului chinez în portul Hamburg. Germania alocă o cotă de participaţie mai mică decât cea stabilită iniţial

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite nu consideră implicarea companiei chineze de stat „Cosco” drept o ameninţare la adresa securităţii economice a Germaniei prin principalul său port, Hamburg. Ambiţiile Chinei de a-şi consolida statutul de putere comercială au făcut ca aceasta să îşi cumpere cote de participaţie în porturile aflate pe cele mai tranzitate rute maritime.

„China nu va avea nicio implicare în terminalul pentru mărfuri din portul Hamburg. Acordul final a fost ajustat în cele din urmă fără nicio miză de control pentru Beijing”, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat din SUA.

Gigantul de transport maritim „Cosco” a făcut o ofertă anul trecut pentru a cumpăra 35% din acţunile unuia dintre cele trei terminale ale firmei de logistică HHLA (HHFGn.DE) din cel mai mare port al Germaniei. Germania ar putea permite companiei chineze să ia o participaţie mai mică decât era planificată iniţial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici