Statele Unite, pregătite să facă faţă oricărei situaţii generate de Coreea de Nord

Statele Unite sunt pregătite să facă faţă "oricărei eventualităţi" din partea Coreei de Nord, care este din ce în ce mai mult o sursă de pericol, afirmă secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, citat de AFP.

1122 afișări
Imaginea articolului Statele Unite, pregătite să facă faţă oricărei situaţii generate de Coreea de Nord

Statele Unite, pregătite să facă faţă oricărei situaţii generate de Coreea de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem pregătiţi, trebuie să fim pregătiţi pentru orice eventualitate", a declarat şeful Pentagonului.

Două bombardiere americane care nu pot fi detectate pe radar de tip B-2, cu capacităţi nucleare, au efectuat joi o misiune de antrenament în spaţiul aerian sud-coreean, în contextul tensiunilor puternice cu regimul nord-coreean.

Marţi, Coreea de Nord şi-a plasat armata în stare de luptă şi a cerut unităţilor speciale strategice să se pregătească pentru eventuale atacuri împotriva teritoriului continental al Statelor Unite, Insulelor Guam şi Hawaii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici