Statele Unite reiau legăturile comerciale cu Taiwanul. Cele două state poartă ample negocieri

  • Taiwan şi Statele Unite vor discuta luni despre chesiuni legate de comerţ în cadrul unei întâlniri mult aşteptate
  • Cele două state se pregătesc de semnarea unui nou acord de cooperare şi schinburi economice
  • China este deranjată de apropierea Statelor Unite faţă de oficialii de la Taipei
338 afișări
Imaginea articolului Statele Unite reiau legăturile comerciale cu Taiwanul. Cele două state poartă ample negocieri

Sursa foto: Profimedia

Taiwan şi Statele Unite reiau luni discuţiile în cadru unei întâlniri comerciale mult aşteptate, relatează Reuters.

Reprezentantul adjunct pentru comerţ al SUA, Sarah Bianchi, se va întâlni cu cel mai important negociator comercial al insulei, John Deng, pentru a discuta despre o iniţiativă privind comerţul din secolul al XXI-lea, a declarat biroul său, fără a oferi detalii.

Iniţiativa a fost dezvăluită luna aceasta, la doar câteva zile după ce administraţia Biden a exclus insula revendicată de chinezi din planul său economic axat pe Asia, menit să contracareze influenţa tot mai mare a Chinei în zona Indo-Pacific.

Taiwan încă speră să încheie în cele din urmă un acord de liber schimb cu Statele Unite, a declarat Deng.

Statele Unite nu au legături oficiale cu Taiwan, un mare producător de semiconductori, dar şi-au intensificat angajamentul pe măsură ce China încearcă să o izoleze de instituţiile globale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici