Statele Unite şi Israelul îndeamnă UE să catalogheze Hezbollah drept organizaţie teroristă

Statele Unite şi Israelul îndeamnă Uniunea Europeană să introducă Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste, după ce Sofia a atribuit mişcării şiite libaneze atentatul comis la Burgas în iulie 2012.

311 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi Israelul îndeamnă UE să catalogheze Hezbollah drept organizaţie teroristă

Statele Unite şi Israelul îndeamnă UE să catalogheze Hezbollah drept organizaţie teroristă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Atentatul de la Burgas a fost comis pe teritoriul european, într-un stat membru UE. Sperăm că europenii vor trage concluziile care se impun", a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, îndemnând UE să introducă mişcarea Hezbollah pe lista organizaţiilor teroriste.

"Concluziile anunţate de Bulgaria sunt clare: Hezbollah este direct responsabilă de această atrocitate", adaugă Netanyahu.

La rândul său, Casa Albă a cerut Uniunii Europene să acţioneze pentru contracararea ameninţării reprezentate de Hezbollah. Consilierul prezidenţial american pentru combaterea terorismului, John Brennan, a îndemnat statele europene să adopte "măsuri preventive" pentru destrămarea infrastructurii mişcării Hezbollah.

Sofia a anunţat marţi că mişcarea şiită Hezbollah, susţinută de Iran, probabil a finanţat atentatul comis în iulie 2012 în staţiunea bulgară Burgas.

Cinci turişti israelieni şi un şofer de autocar bulgar au fost ucişi în atentatul comis la Burgas pe 18 iulie 2012. A şaptea persoană decedată se presupune că este autorul atacului sinucigaş. Israelul a atribuit de la început atentatul mişcării şiite Hezbollah, susţinută de Iran, un inamic declarat al statului evreu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici