Statele Unite sporesc nivelul de securitate în bazele militare, de teama unui atac terorist islamist

Statele Unite au dispus suplimentarea măsurilor de securitate în bazele militare din cauza unor ameninţări făcute de reţeaua teroristă Stat Islamic (SI), explică oficiali militari citaţi de Fox News.

131 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sporesc nivelul de securitate în bazele militare, de teama unui atac terorist islamist

Statele Unite sporesc nivelul de securitate în bazele militare, de teama unui atac terorist islamist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de o măsură prudentă, nu există ameninţări specifice", a explicat un oficial din cadrul Departamentului Apărării.

Potrivit expertului Fred Burton, de la Institutul Stratfor, decizia a fost luată după incidentul produs duminică în Garland (statul Texas), unde doi islamişti au încercat să comită un atac la o expoziţie de caricaturi despre profetul musulman Mahomed.

Statele Unite au dispus vineri suplimentarea măsurilor de securitate în bazele militare pe fondul preocupărilor din ce în ce mai mari referitoare la riscul unui atac terorist islamist. Decizia a fost luată după ce directorul Biroului Federal de Investigaţii, James Comey, a atras atenţia că pe teritoriul Statelor Unite sunt mii de simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic, organizaţie activă în Siria, Irak şi Libia.

"Unităţile militare americane au sporit nivelul de securitate, din cauza riscului terorist major şi predictibil", a declarat un oficial de la Departamentul american al Apărării.

Nivelul de securitate Bravo, decis pe fondul informaţiilor privind un atac terorist iminent, a mai fost implementat în bazele militare americane la zece ani de la atentatele comise pe 11 septembrie 2001.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici