Statele Unite vor cere aliaţilor NATO să suplimenteze numărul de trupe din Afganistan

Kay Bailey Hutchison, ambasadorul SUA la NATO, a afirmat, joi, că Statele Unite vor cere aliaţilor să suplimenteze numărul de trupe din Afganistan, cu scopul creşterii eficienţei în lupta cu insurgenţii talibani, informează France 24.

423 afișări
Imaginea articolului Statele Unite vor cere aliaţilor NATO să suplimenteze numărul de trupe din Afganistan

Statele Unite vor cere aliaţilor NATO să suplimenteze numărul de trupe din Afganistan

Ambasadorul american a precizat că SUA vor cere aliaţilor NATO să trimită alţi 1.000 de militari în Afganistan. Anterior, Washingtonul anunţase că va disloca alţi 3.000 de militari în Afganistan, după ce preşedintele american Donald Trump a făcut publică noua strategie pentru această ţară.

Gruparea talibanilor, care se află în ofensivă de la retragerea trupelor NATO din 2014, controlează largi teritorii în această ţară şi a ucis mii de militari şi poliţişti afgani.

”Vom fi mult mai eficienţi în cererea unor arii specifice de expertiză, aşa că nu vom spune că vrem 50 de militari din Danemarca. Vom spune că vrem 50 de militari capabili să utilizeze înalta tehnologie sau capabili să conducă tancuri sau să efectueze reparaţii”, a declarat ambasadorul american.

”Scopul nostru este să vedem o creştere la nivelul instructorilor şi consultanţilor militari cât mai curând posibil”, a mai spus Hutchison.

Miniştrii Apărării din cele 29 de state NATO se vor întâlni luna viitoare la Bruxelles, iar cererea SUA cu privire la suplimentarea trupelor din Afganistan ar urma să fie înaintată cu această ocazie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici