Statul Islamic l-a forţat pe Abubakar Shekau, liderul Boko Haram, să-şi curme viaţa

  • Shekau a fost depistat în casa lui din pădurea Sambisa.
  • Vânat de către luptătorii din gruparea ISWAP, Shekau a fost înconjurat.
  • Pus să-şi mărturisească păcatele, a preferat să se sinucidă.
2401 afișări
Imaginea articolului Statul Islamic l-a forţat pe Abubakar Shekau, liderul Boko Haram, să-şi curme viaţa

Luptători islamişti

Statul Islamic din provincia Africa de Vest a anunţat că Abubakar Shekau, liderul grupării Boko Haram, a murit în după o luptă dintre cele două grupări.

Liderul Boko Haram, Abubakar Shekau, s-a sinucis în luptele împotriva grupării jihadiste rivale Stat Islamic în Africa de Vest (ISWAP), a declarat aceasta din urmă într-o înregistrare audio publicată la două săptămâni după primele informaţii anunţând moartea lui, notează AFP.

"Shekau a preferat umilinţa în viaţa de apoi umilinţei pe Pământ. S-a sinucis declanşând un exploziv", a declarat în limba kanuri o voce care pare a fi a şefului ISWAP, Abu Musab Al-Barnawi, în această înregistrare trimisă AFP de o sursă care transmite de obicei mesajele grupului.

Boko Haram nu a comentat moartea anunţată a liderului său, iar armata nigeriană a menţionat că desfăşoară o anchetă.

În înregistrarea sa, ISWAP descrie cum trupele sale, trimise în enclava Boko Haram din pădurea Sambisa, l-au descoperit pe Shekau în casa lui şi au început lupta.

"A bătut în retragere şi a fugit, rătăcind printre tufişuri timp de cinci zile. Cu toate acestea, luptătorii (din ISWAP) au continuat să-l caute şi să-l vâneze până când l-au putut localiza", potrivit înregistrării.

După ce l-au înconjurat, luptătorii lui ISWAP i-au somat pe el şi pe partizanii săi să-şi mărturisească păcatele, dar Shekau a refuzat şi şi-a luat viaţa, a continuă ea.

ISWAP, recunoscut de Stat Islamic, a apărut în 2016 în urma unei sciziuni din Boko Haram, pe care o acuză în special de uciderea civililor musulmani. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici