Steagul ucrainean a fost arborat la Primăria din Slaviansk, anunţă Kievul

Steagul ucrainean a fost arborat la Primăria din Slaviansk, un bastion separatist din estul ţării, asupra căruia Kievul a preluat controlul sâmbătă, au anunţat ministrul Apărării Valerii Gheletei şi şeful Statului Major, generalul Viktor Mujenko.

300 afișări
Imaginea articolului Steagul ucrainean a fost arborat la Primăria din Slaviansk, anunţă Kievul

Steagul ucrainean a fost arborat la Primăria din Slaviansk, anunţă Kievul (Imagine: Wikipedia)

Ei i-au comunicat această veste preşedintelui Petro Poroşenko, care a dat anterior ordinul ca, prin arborarea steagului, să fie marcată în mod simbolic recucerirea oraşului, care ar putea reprezenta o cotitură în "operaţiunea antiteroristă" al cărei obiectiv este preluarea controlului asupra zonelor separatiste proruse de la Doneţk şi Lugansk.

"Chiar în acest moment drapelul naţional este înălţat pe Primăria din Slaviansk, în prezenţa unei formaţiuni a unor militari ucraineni", a declarat Gheletei, citat într-un comunicat emis de către preşedinţie.

El a adăugat că restabilirea serviciilor sociale esenţiale şi funcţionarea poliţiei au început deja, la Slaviansk.

Poroşenko i-a felicitat pe militari şi a cerut să i se prezinte până sâmbătă seara lista cu cei care s-au distins în cursul operaţiunii de preluare a controlului asupra localităţilor Mikolaivka şi Semenivka şi asupra oraşului Slaviansk.

O misiune umanitară a început să ofere asistenţă locuitorilor din Slaviansk, a mai anunţat preşedinţia.

Şefii forţelor armate l-au mai informat pe preşedinte că, în vederea unei noi operaţiuni, o unitate de recunoaştere se află la Kramatorsk, la o distanţă de aproximativ 15 kilometri de Slaviansk, pentru a verifica dacă oraşul, în care s-au repliat insurgenţii - potrivit televiziunii ruse -, a fost minat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici