SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie analizează posibilitatea unor noi sancţiuni contra Rusiei

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, cel al Franţei, Francois Hollande, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, premierul britanic, David Cameron, şi omologul său italian, Matteo Renzi, au evocat posibilitatea introducerii unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza situaţiei din Ucraina.

287 afișări
Imaginea articolului SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie analizează posibilitatea unor noi sancţiuni contra Rusiei

SUA, Franţa, Germania şi Marea Britanie analizează posibilitatea unor noi sancţiuni contra Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şefii de stat şi de guvern au solicitat o reacţie rapidă a G7, evocând posibilitatea impunerii unor noi sancţiuni Rusiei", precizează Preşedinţia Franţei, citată de AFP.

"Liderii au amintit solicitarea de a se permite procesul democratic din Ucraina, considerând că alegerile prezidenţiale din 25 mai sunt esenţiale pentru a le permite ucrainenilor să îşi decidă în mod liber şi transparent viitorul", adaugă Preşedinţia Franţei.

"Rusia, în conformitate cu angajamentele asumate la Geneva, trebuie să contribuie la detensionarea crizei, abţinându-se de la declaraţii provocatoare şi de la manevre de intimidare. Integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei trebuie să fie deplin respectate", au insistat liderii din SUA, Franţa, Germania, Marea Britanie şi Italia, evidenţiind "importanţa implementării în totalitate a Acordului de la Geneva".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici