Obama AMENINŢĂ Rusia cu noi sancţiuni. Kremlinul, acuzat că nu respectă Acordul de la Geneva privind Ucraina

Preşedintele american Barack Obama a acuzat joi Rusia că nu respectă Acordul internaţional de la Geneva menit să contribuie la diminuarea tensiunii în Ucraina şi a ameninţat cu noi sancţiuni.

1728 afișări
Imaginea articolului Obama AMENINŢĂ Rusia cu noi sancţiuni. Kremlinul, acuzat că nu respectă Acordul de la Geneva privind Ucraina

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până acum nu i-am văzut respectând nici spiritul şi nici litera Acordului de la Geneva", a denunţat Obama, evocând atitudinea ruşilor, într-o conferinţă de presă la Tokyo.

"Vedem în continuare persoane înarmate, răuvoitoare, care preiau controlul asupra unor clădiri, hărţuind oameni care nu sunt de acord cu ei, destabilizând regiunea şi nu am văzut Rusia intervenind pentru a-i descuraja", a subliniat preşedintele american.

El a adăugat că, dacă Rusia continuă astfel, vor exista "consecinţe şi noi sancţiuni" americane împotriva Moscovei, notând că măsurile represive deja adoptate au "un impact asupra economiei ruseşti".

Obama nu a stabilit, totuşi, un termen-limită pentru adoptarea unor noi sancţiuni.

"Invers, am văzut Guvernul ucrainean dând dispoziţii concrete, introducând o lege de amnistiere şi oferind un vast evantai de reforme cu respectarea Constituţiei, (acţiuni) care sunt în logica discuţiilor de la Geneva", a subliniat Obama.

El a repetat că "nu va exista o soluţie militară la problema din Ucraina".

Acestea sunt primele declaraţii publice ale lui Barack Obama de la semnarea, în urmă cu o săptămână, a unui compromis internaţional la Geneva privind Ucraina, care prevede dezarmarea grupărilor ilegale şi evacuarea clădirilor ocupate, atât de către prooccidentalii de la Kiev, cât şi de către separatiştilor proruşi, în estul ţării.

Tonul a urcat din nou, miercuri, între Moscova şi Occident, care se acuză reciproc de orchestrarea acţiunilor partizanilor lor şi desfăşurarea de trupe în apropiere de frontierele ucrainene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici