SUA iau în calcul disuasiunea pentru a combate eventuale atacuri cibernetice

Armata Statelor Unite mobilizează mijloace în spaţiul cibernetic pentru a descuraja hackerii să atace potenţiale ţinte americane, a anunţat marţi şeful Agenţiei pentru Securitate Naţională (NSA).

200 afișări
Imaginea articolului SUA iau în calcul disuasiunea pentru a combate eventuale atacuri cibernetice

SUA iau în calcul disuasiunea pentru a combate eventuale atacuri cibernetice (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Michael Rogers, care conduce şi Comandamentul Cibernetic al Pentagonului, a vorbit, într-o conferinţă de presă, despre strategia în materie de război nuclear, în care deţinerea bombei atomice este considerată ca fiind disuasivă în faţa unui adversar ce ar lua în calcul un potenţial atac.

În calitate de director al acestei unităţi militare de apărare cibernetică, Rogers intenţionează să avertizeze hackerii în privinţa consecinţelor acţiunilor lor. "Astăzi, fie că este vorba de un stat, de o organizaţie sau de un individ, majoritatea (piraţilor informatici) ajung la concluzia, în opinia mea, că acţiunile lor comportă prea puţine riscuri, că preţul de plătit este foarte mic", a subliniat el.

"Eu nu spun că este adevărat", a declarat directorul NSA, "dar sunt de părere că cei mai mulţi dintre ei consideră că îşi pot permite să fie destul de agresivi şi nu este în interesul nostru pe termen lung, în calitate de ţară, de a menţine această percepţie. Trebuie să încercăm să o schimbăm", a spus el la Camera de Comerţ de la Washington.

Potrivit lui, armata are un "cadru legal" pentru folosirea oricărei arme cibernetice ofensive, cu condiţia să aibă aprobarea preşedintelui american şi a secretarului Apărării.

"Sper", a adăugat el, "că se va putea pune în aplicare pe termen lung un ansamblu de norme şi reguli care să ne permită să avem definire o mai clară a ceea ce este acceptabil (în spaţiul cibernetic) şi chiar (să conturăm) ideea disuasiunii".

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care două rapoarte, publicate marţi, au conchis că Guvernul rus şi cel chinez sunt, în mod sigur, în spatele unei vaste reţele de spionaj cibernetic împotriva Statelor Unite şi Europei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici