SUA interzic pasagerilor să aducă dispozitive electronice la bordul avioanelor din opt ţări/ Marea Britanie, o măsura asemănătoare

Autorităţile americane vor interzice pasagerilor să ia dispozitive electronice mari în bagajul de mână în cazul zborurilor care decolează din opt ţări din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord cu destinaţia Statele Unite, relatează BBC News online.

2139 afișări
Imaginea articolului SUA interzic pasagerilor să aducă dispozitive electronice la bordul avioanelor din opt ţări/ Marea Britanie, o măsura asemănătoare

SUA interzic pasagerilor să aducă dispozitive electronice la bordul avioanelor din opt ţări

Restricţii ale dispozitivelor electronice pentru zborurile ce au destinaţia Marea Britanie

Pasagerilor, ce vor zbura în Marea Britanie, din anumite state, le va fi interzis să aibă asupra lor dispozitive electronice portabile, informează Sky News.

Se aşteaptă ca Marea Britanie să anunţe o interdicţie asupra dispozitivelor electronice avute de pasageri asupra lor, la bordul avioanelor ce au statul britanic ca destinaţie.

Pasagerilor nu li se va permite să aibă asupra lor laptopuri, tablete şi alte dispozitive portabile, în afara telefoanelor mobile.

Se presupune că interdicţia nu va fi aplicată şi piloţilor.

SUA a impus la rândul său restricţii în privinţa dispozitivelor electronice pentru zborurile ce provin din Cairo, Abu Dhabi, Dubai, Kuwait, Iordania, Maroc, Arabia Saudită, Doha şi Istanbul.

Detaliile interdicţiei britanice urmează a fi făcute publice şi ar putea ca acestea să nu corespundă celor din SUA.

Surse ale forţelor de securitate britanice au declarat că această mişcare nu reprezintă o reacţie în faţa unei ameninţări asupra serviciilor de informaţii, ci mai degrabă un răspuns în faţa ameninţării asupra aviaţiei.

SUA interzic pasagerilor să aducă dispozitive electronice la bordul avioanelor din opt ţări

Potrivit unei surse guvernamentale citate de BBC, măsura va afecta nouă companii aeriene care operează de pe zece aeroporturi internaţionale din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Presa americană a relatat că interdicţia a fost introdusă pe baza unor informaţii colectate de serviciile americane de spionaj.

Interdicţia se aplică la toate dispozitivele electronice mari, inclusiv laptopuri, tablete, camere foto şi video şi console de jocuri electronice. Totuşi, pasagerii vor avea în continuare posibilitatea să aducă telefoane mobile în bagajul de mână.

Departamentul american pentru Securitate Internă a refuzat să comenteze acest subiect, însă sunt indicii că urmează să anunţe măsura în cursul zilei de marţi.

Interdicţia a fost dezvăluită luni de compania aeriană Royal Jordanian Airlines şi agenţia publică de ştiri a Arabiei Saudite, potrivit AP.

Potrivit unui comunicat al Royal Jordanian Airlines, telefoanele mobile şi dispozitivele medicale sunt admise în bagajul de mână, dar toate celelalte aparate electronice pot fi transportate doar în bagajul de cală. Compania a mai indicat că această măsură se va aplica în cazul zborurilor sale spre New York, Chicago, Detroit, dar şi Montreal (Canada).

Un oficial american citat de The Associated Press a declarat că interdicţia se referă la toate zborurile spre SUA care decolează de pe zece aeroporturi internaţionale care deservesc oraşele Cairo (Egipt), Ammam (Iordania), Kuweit City (Kuweit), Casablanca (Maroc), Doha (Qatar), Riyadh şi Jeddah ( ambele în Arabia Saudită), Istanbul (Turcia), Abu Dhabi şi Dubai (ambele în Emiratele Arabe Unite).

Oficialul, care a făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului, a mai adăugat că interdicţia se va aplica pe termen nedeterminat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici