VIDEO  SUA ÎŞI ŢINE APROAPE ALIAŢII. Generalul (r) american Ben Hodges, interviu exclusiv pentru Aleph News: „Nu este vorba doar despre Ucraina, este vorba despre regiune. Preşedintele SUA trebuie să explice de ce contează regiunea”

  • Generalul (r) american Ben Hodges: „Nu am mai văzut acel nivel de efort diplomatic intens din partea niciunei administraţii de atunci încoace, aşa cum văd acum”
  • Generalul (r) american Ben Hodges: „Cred că administraţia noastră adoptă o abordare greşită aici cu toţi aliaţii noştri europeni şi că descurajarea se bazează pe ameninţarea prin pedeapsă”
  • Generalul (r) american Ben Hodges: „Dar pe termen lung, şi acesta ar fi punctul meu final în această privinţă, nu avem o strategie pentru regiunea mai mare a Mării Negre.
  • Generalul (r) american Ben Hodges: „Cred că Germania ar trebui să facă mult mai mult, dar suntem unde suntem şi cred că guvernul SUA va continua să colaboreze cu aliaţii noştri germani”
  • Generalul (r) american Ben Hodges: „Aş dori să ştiu că EUCOM (n.r. - Comandamentul Europa) este acolo, ajutând la desfăşurarea a ceea ce numim exerciţii de apărare antiaeriană şi antirachetă”
2119 afișări
Generalul (r) american Ben Hodges a punctat într-un interviu pentru Aleph News, în dialog cu jurnalistul Bogdan Nicolae, care sunt în gestionarea conflictului din speţa  Rusia-Ucraina, punctele forte, dar şi zonele de abordare greşită, a administraţiei Biden. 
 
Cât de mult contează în ecuaţia contextului faptul că SUA a respins cererile venite de la Kremlin? Cât de importantă este colaborarea SUA cu aliaţii, dar şi de ce spune Generalul (r) american Ben Hodges că Germania ar putea să facă mai mult?
 
Reamintim că NATO a respins cererea Rusiei privind o retragere a trupelor străine ale Alianţei Nord-Atlantice prezente în România şi Bulgaria şi denunţă ideea sferelor de influenţă în Europa.

Generalul (r) american Ben Hodges: „Administraţia Biden a făcut o treabă foarte bună de a lucra cu consultarea cu toţi aliaţii noştri în acest sens”

„Nu am văzut acest tip de intensitate la oricare altă administraţie americană. Cel puţin din 1995, când s-a lucrat la acordurile de pace de la Dayton şi IFOR, forţa de implementare din Bosnia. Nu am mai văzut acel nivel de efort diplomatic intens din partea niciunei administraţii de atunci încoace, aşa cum văd acum. 
 
Deci, toată aprecierea pentru secretarul Blinken şi pentru restul administraţiei pentru că au ţinut lumea laolaltă, în special pentru respingerea din start a acestor cereri ridicole de la Kremlin. Adică, a fost la lumina zilei. Evident, există diferenţe mari între naţiuni în ceea ce priveşte felul sancţiunilor, gazul, furnizarea de arme. Acesta este un motiv de îngrijorare. Cred că Germania ar trebui să facă mult mai mult, dar suntem unde suntem şi cred că guvernul SUA va continua să colaboreze cu aliaţii noştri germani pentru a continua să le transmită că sunt aşteptări mari faţă de ei, trebuie să fie lideri. Acum, în ceea ce priveşte ceea ce SUA poate să facă, cred că sunt trei lucruri...
 
În primul rând, să continue acest efort diplomatic şi să lucreze şi în cadrul NATO, de asemenea. Trebuie să fie o colaborare cu toţi aliaţii noştri. În al doilea rând, pe termen scurt, ar trebui să avem ceva de genul podului aerian pentru Berlin cu echipamente de arme, lucruri pe care Ucraina le poate folosi chiar acum, mă refer la lucruri pe care le poţi pune în mâinile unui soldat sau un marinar şi care necesită doar câteva zile de pregătire. Este eficient. Evident, vorbesc despre arme antitanc, Stinger, sisteme de apărare aeriană cu rază scurtă de acţiune care ar fi utile împotriva elicopterelor şi dronelor, rachetelor anti-navă ... ei au deja unele, putem spori asta? Dar, trebuie să fie lucruri care pot fi livrate şi puse în funcţiune imediat. Şi prin contul meu avem doar vreo patru-cinci săptămâni, deci cred că e un fel de ajutor urgent. Aş dori să ştiu că EUCOM (n.r. - Comandamentul Europa)  este acolo, ajutând la desfăşurarea a ceea ce numim exerciţii de apărare antiaeriană şi antirachetă”, punctează generalul (r) american Ben Hodges.

Care ar fi răspunsul optim din partea SUA şi a aliaţilor săi europeni? - Generalul (r) american Ben Hodges: „Ar trebui să putem ameninţa utilizarea strâmtorilor de către Rusia, de exemplu, din cauza încălcării articolului 12 din Convenţia de la Montreaux”

„Vreau să spun că ar trebui să ajute la formarea acestui sistem. S-ar putea să fie deja, nu ştiu. Cred că e pe termen scurt, este important. Cred că administraţia noastră adoptă o abordare greşită aici cu toţi aliaţii noştri europeni şi că descurajarea se bazează pe ameninţarea prin pedeapsă, care este post-factum, în loc de descurajare prin demonstrarea de capacitate şi voinţă. Să pună lucrurile la punct, mai întâi să spună Kremlinului: vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că atacarea Ucrainei vă va produce mai mult rău şi vom căuta alte modalităţi de a ajuta la remedierea relaţiei noastre cu Turcia. Adică, ar trebui să putem ameninţa utilizarea strâmtorilor de către Rusia, de exemplu, din cauza încălcării articolului 12 din Convenţia de la Montreaux. Adică, există şi alte puncte de presiune pe care le-am putea atinge o regiune mai mare a Mării Negre.”

Generalul (r) american Ben Hodges: „Sper că avem cei mai buni oameni care lucrează la dezvoltarea unei strategii pentru regiune pentru Statele Unite şi, de asemenea, pentru NATO”

„Dar pe termen lung, şi acesta ar fi punctul meu final în această privinţă, nu avem o strategie pentru regiunea mai mare a Mării Negre. Vreau să spun acest lucru, că am vorbit despre mai devreme. Nu este vorba doar despre Ucraina. Este vorba despre regiune. Preşedintele SUA trebuie să explice poporului american, Congresului, la fel ca şi altor şefi de stat, de ce contează regiunea. Nu doar pentru că iubim românii şi ucrainenii, cultura şi istoria. Din punct de vedere strategic, trebuie să obţinem o strategie care să combine informaţiile privind efortul diplomatic, concurând împotriva naraţiunii false ruseşti şi dezvoltarea economică a regiunii, nu doar militare. Deci, sper că avem cei mai buni oameni care lucrează la dezvoltarea unei strategii pentru regiune pentru Statele Unite şi, de asemenea, pentru NATO”, conchide generalul (r) american Ben Hodges.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici