„SUA, la un pas de legea marţiala”. Un senator din Oregon trage un semnal de alarmă

  • Ron Wyden spun e ca reformele din Portland ameninţă democraţia.
  • Senatorul Jeff Merkley deplânge „asaltul în stil militar“.
  • Fostul şef al Biroului de Imigrări şi executare vamală: „Trump foloseşte agenţiile guvernamentale în scopuri personale“.
9902 afișări
Imaginea articolului „SUA, la un pas de legea marţiala”. Un senator din Oregon trage un semnal de alarmă

„SUA, la un pas de legea marţiala”. Un senator din Oregon trage un semnal de alarmă

 
America „este amenintata de legea martiala” pe măsură ce alegerile prezidenţiale se apropie, avertizează un senator din Oregon americanii, în timp ce popularitatea lui Donald Trump e în cădere liberă în urma protestelor din Portland, cel mai mare oraş al statului, scrie The Guardian.
 
Democratul Ron Wyden spune că tactica autoritară folosită de guvernul federal în Portland şi alte oraşe reprezintă o ameninţare „enormă“ la adresa democraţiei, în timp ce colegul său, senatorul Jeff Merkley, a descris-o drept un „asalt în stil militar, dar puţin stilizat”.
 
Agenţii de pază independenţi ai departamentelor americane de justiţie şi securitate internă au spus joi că au început anchete cu privire la utilizarea forţei de către agenţii federali din Portland, unde ofiţeri neidentificaţi cu echipament de camuflaj au luat câţiva manifestanţi de pe străzi şi i-au aruncat în vehicule civile. 
 
Trump îşi concentrează campania pe ordine şi siguranţă publică, dar în detrimental libertăţilor civile?
 
Trump a anunţat săptamâna aceasta ca va intensifica numărul forţelor de ordine federale din Chicago şi Albuquerque, cum s-a întâmplat deja în Kansas City. Această acţiune a adus multe suspiciuni, printre care că  preşedintele îşi concentrează campania pe ordine şi siguranţă publică, dar în detrimental libertăţilor civile.
 
Desfăşurarea de forţe din Portland, cunoscută ca Operaţiunea Diligent Valor, a implicat 114 ofiţeri din Departamentul de securitate internă al Statelor Unite şi  Serviciul Mareşalilor Statelor Unite, potrivit documentelor prezentate curţii. Oficialii locali spun că abordarea lor cu armament „greu“, ca lacrimogenele şi grenadele de tip flash, nu a făcut decât să amplifice protestele împotriva brutalităţii poliţiştilor şi a nedreptăţilor rasiale. Operaţiunea Legenda, condusă de Departamentul de Justiţie, implică peste 200 de agenţi în Kansas City şi Chicago şi 35 în Albuquerque. Ţinta sunt crimele violente.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici