SUA promite asistenţă umanitară Venezuelei. Pachetul de sprijin depăşeşte o sută de milioane de dolari

  • Statele Unite vor ofei Venezuelei 171 de milioane de dolari ajutor umanitar
  • Ţara sud-americană trece printr-o criză teribilă, alimentată în mare parte de frământările politice din ultimul deceniu
  • Aproximativ 7 milioane de oameni au fugit din Venezuela în ultimii ani, împinşi de neajunsuri
1069 afișări
Imaginea articolului SUA promite asistenţă umanitară Venezuelei. Pachetul de sprijin depăşeşte o sută de milioane de dolari

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite vor aloca 171 de milioane de dolari în asistenţă umanitară şi finanţare pentru a-i ajuta pe venezuelenii afectaţi de criza economică şi politică din ţara lor. Aproximativ 7 milioane de oameni au fugit din aceste cauze, cel mai mare exod pe timp de pace înregistrat vreodată.

Mulţi dintre cei care au fugit se confruntă cu o serie de dificultăţi în ţările gazdă.

„Această nouă finanţare va ajuta la furnizarea de hrană, asistenţă medicală, adăpost de urgenţă şi acces la servicii legale şi de protecţie”, a declarat în mod virtual ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield.

USAID susţine că 84 de milioane de dolari din fonduri vor fi alocate asistenţei umanitare, oferind ajutor direct venezuelenilor care rămân în ţară, în timp ce 31 de milioane de dolari vor fi folosiţi pentru a ajuta la integrarea economică a venezuelenilor care au fugit în Columbia şi Ecuador.

Restul de 56 de milioane de dolari vor sprijini o serie de programe umanitare pentru venezueleni şi comunităţile gazdă ale acestora, acoperind costurile pentru adăpost, acces la îngrijire medicală şi protecţia grupurilor vulnerabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici