SUBMARINUL militar dispărut în Atlantic: Căutările se intensifică. Rezervele de oxigen pentru echipaj mai ajung doar pentru o SINGURĂ zi

O operaţiune majoră de căutare a submarinului militar din Argentina, ARA San Juan, susţinută de Statele Unite, a fost demarată, marţi, din cauza îngrijorărilor pentru echipajul care a dispărut acum şase zile în Oceanul Atlantic, relatează cotidianul The Guardian.

8911 afișări
Imaginea articolului SUBMARINUL militar dispărut în Atlantic: Căutările se intensifică. Rezervele de oxigen pentru echipaj mai ajung doar pentru o SINGURĂ  zi

SUBMARINUL militar dispărut în Atlantic: Dacă echipajul s-ar afla în viaţă, rezervele de oxigen ar mai ajunge pentru o SINGURĂ zi

Chiar dacă echipajul s-ar afla în viaţă, rezervele de oxigen ar mai ajunge pentru o singură zi. Dacă ambarcaţiunea este găsită, atunci un echipament de salvare (SCR) va fi scufundat în apă până va agăţa trapa submarinului şi va încerca să aducă la suprafaţă câte şase membri ai echipajului.

Echipamentul şi echipajul de salvare provenite din partea Statelor Unite au plecat din portul Comodoro Rivadavia, marţi, spre ultima locaţie transmisă de submarinul San Juan. Echipamentele au fost urcate la bordul navei Skandi Patagonia, o ambarcaţiune de mari dimensiuni deţinută de Marina SUA şi folosită în misiuni de salvare.

Ultima locaţie confirmată a submarinului ARA San Juan a fost la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei, în cursul zilei de miercuri, 14 noiembrie. Submarinul construit în Germania a fost scos din lucru câţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, dar şi-a reluat activitatea în 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici