Suspectul de Ebola din Suedia nu are acest virus: "Analizele sunt negative"

Analize au permis sâmbătă îndepărtarea suspiciunilor de infecţie cu virusul Ebola a unui pacient din Suedia care s-a fi întors dintr-o ţară din Africa afectată de această epidemie, au anunţat autorităţile sanitare.

94 afișări
Imaginea articolului Suspectul de Ebola din Suedia nu are acest virus: "Analizele sunt negative"

Suspectul de Ebola din Suedia nu are acest virus: "Analizele sunt negative" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bărbat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost spitalizat vineri după-amiaza la Malmö (sud), cu toate precauţiile necesare, după ce i-a contactat pe medici pentru că prezenta simptomele caracteristice febrei hemoragice.

"Analizele sunt negative. Nu are virusul", a declarat pentru AFP Jimmy Gottfridsson, un purtător de cuvânt al regiunii Scania.

Alt caz suspect de Ebola, în regiunea Stockholm, la un cetăţean din Sierra Leone, s-a dovedit negativ pe 31 august.

Virusul, împotriva căruia nu există un tratament ori vaccin şi care prezintă o rată a mortalităţii de 25-90%, a ucis peste 2.400 de persoane, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vineri. O epidemie de Ebola afectează mai ales Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici