Susţinătorii lui Bernie Sanders vor protesta împotriva lui George Clooney

Protestul, care va avea loc vineri, ţinteşte cina organizată de actorul american pentru a strânge fonduri pentru campania prezidenţială a lui Hillary Clinton, informează contactmusic.com.

2040 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui Bernie Sanders vor protesta împotriva lui George Clooney

Susţinătorii lui Bernie Sanders vor protesta împotriva lui George Clooney

Cuplurile care doresc să ia cina cu Hillary, George şi soţia sa Amal, acasă la antreprenorul Shervin Pishevar, în San Francisco, trebuie să plătească aproximativ 355.000 de dolari, în timp ce biletul standard, doar de participare, costă 33.400 de dolari.

Susţinătorii lui Bernie Sanders, contracandidatul lui Clinton în cursa pentru a fi nominalizat de Partidul Democrat drept candidat la prezidenţiale, au făcut apel la cetăţenii oraşului pentru a face un marş în semn de protest faţă de donaţiile generoase ce vor fi acordate fostei Secretare de Stat.

"George şi Amal Clooney, împreună cu Hillary Clinton, vor organiza un dineu, în San Francisco, pe 15 aprilie, cu scopul de a strânge fonduri pentru campania prezidenţială. Oamenii bogaţi nu ar trebui să cumpere politicienii. Tot ce putem face este ca măcar să le reamintim donatorilor bogaţi de corupţia din care fac parte", se arată în invitaţia scrisă de iniţiatorul protestului, într-o postare pe Facebook.

"Vom protesta afară, pentru ca niciunul dintre participanţi să închidă ochii la critici şi să rămână indiferent la ceea ce se întâmplă la petrecerea pompoasă", se mai arată în postarea de pe reţeaua de socializare.

Nici George, nici Amal nu au comentat despre protestul planificat, dar gazda, Shervin Pishevar, a exprimat faptul că nu este tulburat de situaţie.

"Numai în America un imigrant iranian (referindu-se la sine - n.r.), care încearcă să ajute o femeie să devină preşedinte, ar putea protesta în propria casă. Dar, îi invit pe toţi protestatarii nonviolenţi înăuntru, ca un exerciţiu de democraţie", a comentat Pishevar.

Pe lângă faptul că sunt atracţia serii la acest dineu, George şi Amal vor găzdui un alt eveniment, în propria lor casă, în Los Angeles, pe 16 aprilie.

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori americani la nivel mondial, George Clooney a câştigat două premii Oscar, unul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din "Syriana", şi un altul pentru cel mai bun film, ca producător al peliculei "Argo". Pe lângă implicarea majoră în industria cinematografică, Clooney s-a dedicat şi unor cauze umanitare, cum este războiul civil din Darfur, Sudan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici