Sute de anarhişti au devastat centrul oraşului Zurich - VIDEO

Aproximativ 200 de activişti anarhişti înarmaţi cu bare metalice au devastat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă centrul oraşului Zurich, provocând daune materiale importante.

3788 afișări
Imaginea articolului Sute de anarhişti au devastat centrul oraşului Zurich - VIDEO

Sute de anarhişti au devastat centrul oraşului Zurich (Imagine: captura video YouTube)

Poliţia elveţiană a anunţat că a primit o scrisoare de revendicare din partea mişcării autonomiste.

Conform presei elveţiene, manifestanţii aveau o pancartă pe care scria "Vrem controlul asupra străzilor" - o revendicare a mişcării anticapitaliste.

 

"Mulţi aveau bare metalice, alţii purtau căşti de protecţie şi măşti de gaze", a comunicat poliţia.

Forţele de ordine au intervenit cu gloanţe de cauciuc, gaze lacrimogene şi tunuri de apă, cinci protestatari fiind reţinuţi.

Manifestanţii au atacat cu pietre şi sticle incendiare.

Numeroase vitrine ale magazinelor au fost sparte, iar mai multe vehicule ale forţelor de ordine au fost avariate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici