Sute de documente declasificate referitoare la Osama ben Laden, postate pe Internet

Sute de documente americane declasificate, consacrate lui Osama ben Laden, au fost postate pe Internet de un institut de cercetare din Washington, realizând un portret al celui care, în 1996, era descris ca "unul dintre cei mai mari trezorieri" ai terorismului internaţional.

918 afișări
Imaginea articolului Sute de documente declasificate referitoare la Osama ben Laden, postate pe Internet

Sute de documente declasificate referitoare la Osama ben Laden, postate pe Internet

Această descriere provine direct dintr-un raport redactat, în 1996, de Agenţia Centrală americană de Informaţii, CIA, care figurează printre documentele postate online, luni, de organizaţia National Security Archive, şi dintre care unele au făcut, deja, obiectul unor postări anterioare.

Site-ul nsarchive.org publică, de asemenea, un raport din august 2001, cu o lună înainte de atentatele de la 11 septembrie, intitulat "Ben Laden, hotărât să lovească Statele Unite".

"Informaţii secrete, provenind de la Guverne străine şi (instituţii) mass-media, arată că ben Laden intenţionează să comită atentate în Statele Unite din 1997", anunţă acest document.

Într-o notă redactată la două zile după atentate, secretarul de Stat adjunct Richard Armitage scria că, dacă Osama ben Laden este găsit responsabil, Pakistanul trebuie să ajute Washingtonul "să-l elimine".

Liderul reţelei teroriste Al-Qaida a fost ucis, în noaptea de duminică spre luni, într-un raid al forţelor speciale americane contra vilei în care se ascundea, la Abbottabad, la nord de Islamadad, după aproape zece ani de la comiterea atentatelor de la 11 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici