Sute de imigranţi deţinuţi în închisori din SUA, eliberaţi din motive bugetare

Agenţia americană pentru Imigrare şi Vămi (ICE) a eliberat din închisoare sute de deţinuţi fără documente, ca urmare a tăierilor bugetare drastice, realizate vineri printr-un acord din Congres, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al instituţiei.

289 afișări
Imaginea articolului Sute de imigranţi deţinuţi în închisori din SUA, eliberaţi din motive bugetare

Agenţia americană pentru Imigrare a eliberat sute de deţinuţi din motive bugetare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din cauza incertitudinilor care trenează în plan fiscal (...), ICE a demarat o reajustare a numărului persoanelor încarcerate, pentru a se asigura că nivelul de detenţie rămâne în limitele bugetului actual" al agenţiei, a explicat Barbara Gonzale, purtător de cuvânt al organizaţiei, într-o scrisoare transmisă AFP.

În consecinţă, ICE a "evaluat sute de dosare şi a pus indivizii sub supraveghere, mai puţin costisitoare decât detenţia".

"Prioritatea pentru detenţie rămâne în vigoare pentru autorii infracţiunilor grave şi pentru alţi indivizi care prezintă un pericol social pentru siguranţa publică", a declarat agenţia. Deţinuţii fără acte eliberaţi vor trebui, printre altele, să se prezinte la intervale clare în faţa autorităţilor.

Preşedintele Barack Obama a avertizat cu privire la subiectul "austerităţii", care ameninţă "cu toporul" Statele Unite, punând presiune pe republicanii din Congres, pentru a încheia un compromis cu democraţii, evitând astfel ca ţara "să-şi tragă un glonţ în picior".

Obama încearcă să dea vina pe republicani pentru măsurile de rigoare, rezultat al celor 18 luni de incapacitate a celor două tabere politice de a ajunge la un acord cu privire la reducerea deficitului bugetar. Administraţia sa a avertizat asupra consecinţelor concrete ale tăierilor: concedii fără plată pentru bugetari, aşteptări mai mari în aeroporturi şi compromiterea securităţii frontierelor.

ICE, însărcinată cu expulzarea imigranţilor fără documente, are aproximativ 30.000 de deţinuţi în toată ţara. Statele Unite, ţară care a depăşit recordul expulzărilor persoanelor fără documente, începând cu mandatul lui Barack Obama, cu peste 1,2 milioane de oameni trimişi la frontieră, lucrează în prezent la o reformă a imigraţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici