Sute de persoane evacuate în California, în urma unor incendii provocate de trăsnet

Sute de persoane au fost evacuate în urma unor incendii de vegetaţie declanşate de descărcări electrice atmosferice în California, au anunţat pompierii miercuri.

158 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane evacuate în California, în urma unor incendii provocate de trăsnet

Sute de persoane evacuate în California, în urma unor incendii provocate de trăsnet (Imagine: Andrei Michailov/Arhiva Mediafax Foto)

Aproximativ 400 de persoane din localitatea Ranchita, la 81 de kilometri nord-est de San Diego, au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele marţi seara, iar miercuri erau cazate în continuare în centre de primire.

Cinci incendii, provocate de trăsnet, au izbucnit în regiunea localităţii Ranchita începând de duminică, distrugând peste 3.700 de hectare de vegetaţie, în timp ce aproximativ 400 de construcţii erau ameninţate de flăcări, au precizat autorităţile. Aproape 1.500 de pompieri luptau împotriva incendiilor.

Trei dintre incendii erau controlate miercuri dimineaţa, dar alte două - cele mai violente, care au distrus împreună 3.500 de hectare de vegetaţie - erau, unul necontrolat, iar celălalt controlat în proporţie de cinci la sută.

"Pompierii continuă să înregistreze progrese, dar există un număr considerabil de fronturi necontrolate", a declarat căpitanul Mike Mohler, purtătorul de cuvânt al CalFire, Agenţia californiană pentru informaţii şi prevenirea incendiilor.

Un alt incendiu s-a declanşat marţi la Sage, la aproximativ 100 de kilometri nord de San Diego, distrugând patru construcţii, inclusiv o casă, şi rănind trei persoane, doi pompieri şi un civil, care au suferit arsuri grave.

Patru sute de pompieri luptau împotriva acestui incendiu, controlat în proporţie de 15%, care a antrenat evacuarea a aproximativ 50 de case şi care a distrus peste 1.200 de hectare de vegetaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici