Talibanii le interzic femeilor să călătorească fără o rudă masculină. De la câţi kilometri se aplică

Autorităţile talibane din Afganistan au declarat că femeilor care doresc să călătorească pe distanţe mai lungi trebuie să fie însoţite de o rudă apropiată masculină, altfel să nu li se ofere transport.

4216 afișări
Imaginea articolului Talibanii le interzic femeilor să călătorească fără o rudă masculină. De la câţi kilometri se aplică

Îndrumarea emisă de Ministerul pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciuliui de la Kabul a cerut de asemenea tuturor proprietarilor de vehicule să transporte numai femeile care poartă hijab islamic, potrivit France 24.

Femeilor care călătoresc mai mult de 72 de kilometri nu ar trebui să li se ofere o plimbare dacă nu sunt însoţite de un membru apropiat al familiei” a declarat duminică purtătorul de cuvânt al ministerului, Sadeq Akif Muhajir, pentru AFP, precizând că trebuie să fie o rudă apropiată de sex masculin.

Îndrumarea difuzată pe reţelele de socializare, vine la câteva săptămâni după ce ministerul a cerut canalelor de televiziune din Afganistan să nu mai difuzeze drame şi telenovele cu actori de sex feminin. Ministerul le-a cerut, de asemenea, jurnalistelor TV să poarte hijab în timpul programului. Muuhajir a spus că hijabul va fi necesar şi pentru femeile care caută transport. Directiva ministerului le-a mai cerut oamenilor să nu mai cânte muzică în vehiculele lor

Interpretarea talibanilor cu privire la hijab, care poate varia de la acoperirea părului şi la un voal pentru faţă până la acoperirea întregului corp, este neclară, iar majoritatea femeilor afgane poartă deja batic. De la preluarea puterii în august, talibanii au impus diverse restricţii femeilor şi fetelor, în ciuda faptului că au promis reguli mai blânde în comparaţie cu prima lor perioadă la putere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici