Talibanii sunt tot mai activi în Social Media. Oficialii afgani plătesc abonament pe Twitter

  • Oficialii şi susţinătorii talibani sunt utilizatori prolifici ai Twitter
  • Aceştia folosesc platforma pentru a disemina mesaje cheie şi pentru a-şi creşte popularitatea
  • Prezenţa islamiştilor radicali pe Twitter a fost un subiect de controversă în ultima vreme
363 afișări
Imaginea articolului Talibanii sunt tot mai activi în Social Media. Oficialii afgani plătesc abonament pe Twitter

Sursa foto: Profimedia

Talibanii au început să folosească funcţia de verificare plătită a Twitter, care anterior era oferită doar utilizatorilor cu un cont activ, autentic şi de interes public. Însă, serviciul pe bază de abonament, Twitter Blue, a spart această barieră.

Cel puţin doi oficiali talibani şi patru susţinători proeminenţi din Afganistan folosesc în prezent bifa albastră, care certifică autenticitatea conturilor.

Contul lui Hedayatullah Hedayat, coordonatorul departamentului taliban pentru „acces la informaţii”, are 187.000 de urmăritori şi postează în mod regulat informaţii legate de administraţia talibană.

Abdul Haq Hammad, şeful organului de supraveghere a presei de la Ministerul Afgan al Informaţiilor şi Culturii, are şi el o bifă albastră pe contul său care are 170.000 de urmăritori.

În octombrie 2021, fostul preşedinte american Donald Trump a fost suspendat din platformă după ce susţinătorii săi au luat cu asalt Capitoliul SUA. Trump declara la acea vreme: „Trăim într-o lume în care talibanii au o prezenţă uriaşă pe Twitter, dar preşedintele tău american preferat a fost redus la tăcere”.

Serviciul Twitter Blue a fost introdus în decembrie. Costă 8 USD pe lună, iar o taxă sporită de 11 USD este plătită de cei care folosesc aplicaţia Twitter pe dispozitivele Apple. Abonaţii Twitter Blue beneficiază de „clasare prioritară în căutare, menţiuni şi răspunsuri” care ajuta la combaterea spamului şi a boţilor, potrivit platformei.

Înainte de introducerea Twitter Blue, niciunul dintre conturile oficialilor talibani nu purta celebra bifă albastră, relatează BBC

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici