Tatăl lui Mohamed Merah vrea să depună plângere împotriva Franţei pentru uciderea fiului său

Tatăl lui Mohamed Merah, asasinul în serie împuşcat joi în Franţa, a anunţat că vrea să depună plângere împotriva Franţei pentru că "i-a ucis" fiul, a declarat acesta pentru AFP.

534 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Mohamed Merah vrea să depună plângere împotriva Franţei pentru uciderea fiului său

Tatăl lui Mohamed Merah vrea să depună plângere împotriva Franţei pentru uciderea fiului său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să angajez cei mai mari avocaţi şi să muncesc tot restul vieţii mele pentru a plăti costurile. Vreau să depun plângere împotriva Franţei pentru că mi-au ucis fiul", a declarat Mohamed Benalel Merah.

"Franţa este o ţară mare care avea mijloacele de a îl opri pe fiul meu în viaţă. Îl puteau paraliza cu gaz şi să îl oprească, dar au preferat să îl omoare", a afirmat acesta.

"Am hotărât să îmi îngrop fiul în Algeria", a declarat Merah. "Fratele său Abdelghani m-a contactat să mă asigure că va lua toate măsurile necesare pentru a îl aduce în Algeria. Mohamed (Merah) are un paşaport algerian şi este înscris la consulatul din Toulouse de când s-a născut", a adăugat acesta.

Tatăl lui Mohamed Merah, despărţit de soţia sa din 1994, provine din satul Bezzaz, în comuna Essuagui din regiunea Medea, conform unchiului din partea mamei Djamel Aziri.

"Mohamed, cel mai mic dintre copii, avea şase ani" la momentul despărţirii, a precizat Aziri.

Tată lui Mohamed Merah trăieşte în prezent între regiunea Tiaret (340 kilometri în vestul Alger) - unde conduce o companie de materiale de construcţii - şi rezidenţa sa din Mouzaia (60 de kilometri în sud-vestul Alger).

Tatăl nu a avut "legături solide" cu copii săi după divorţul "amiabil", a adăugat Aziri.

Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, a fost ucis joi în cadrul intervenţiei poliţiştilor de la unitatea de elită a Raid într-un apartament din Toulouse (sud-vest) după 32 de ore de asediu.

La 11, 15 şi 19 martie, acesta a ucis şapte persoane, dintre care trei paraşutişti, trei elevi şi un profesor de la o şcoală evreiască din Toulouse şi Montauban.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici