Tea Party, înfrânt într-un scrutin primar republican crucial

Tea Party a suferit marţi o înfrângere în faţa unui nume cu greutate din cadrul Partidului Republican, în alegerile primare, iar conservatorii şi-au exprimat speranţa ca şi alţi candidaţi susţinuţi de establishment să se impună în restul scrutinelor.

54 afișări
Imaginea articolului Tea Party, înfrânt într-un scrutin primar republican crucial

Tea Party, înfrânt într-un scrutin primar republican crucial (Imagine: Shutterstock)

Strategii republicani mizează pe învestirea unor candidaţi cu o imagine mai puţin radicală decât a celor din generaţia Tea Party, obiectivul find preluarea controlului asupra întregului Congres în alegerile legislative din noiembrie.

În Kentucky (centru-est), scena celor mai dure confruntări între republicani "tradiţionalişti" şi reprezentanţi Tea Party, senatorul în exerciţiu Mitch McConnell, în vârstă de 72 de ani, a obţinut învestitura cu uşurinţă, potrivit presei, inclusiv CNN, în faţa lui Matt Bevin, un om de afaceri susţinut de mai multe organizaţii Tea Party.

Potrivit unor rezultate parţiale publicate de către Biroul pentru alegeri din Kentucky, Mitch McConnell a obţinut aproximativ 60% din voturi.

În cazul în care McConnell, care deţine mandatul de 30 de ani, va fi reales în noiembrie în faţa contracandidatei sale democrate pentru Senat Alison Lundergan Grimes, iar dacă republicanii vor obţine majoritatea în Senat, Mitch McConnell va deveni liderul majorităţii, care va putea să blocheze în Camera superioară iniţiativele ultimilor doi ani ai lui Barack Obama la Casa Albă.

Georgia, Arkansas, Pennsylvania, Idaho şi Oregon au organizat, de asemenea, alegeri primare marţi, în care au participat mai mulţi candidaţi susţinuţi de către Tea Party. Pe 3 iunie, vor avea loc alegeri primare republicane în alte opt state.

Alegerile numite de la jumătatea mandatului, deoarece au loc la mijlocul acestui al doilea mandat al lui Obama, vor avea loc la 4 noiembrie. Toţi membrii Camerei Reprezentanţilor, dominată în prezent de republicani, vor fi aleşi pentru un mandat de doi ani şi se preconizează o menţinere a majorităţii republicane.

Senatul, în prezent controlat de către democraţi, ar putea să basculeze şi este vizat de un "război" mai dur. O treime din mandate (36 din 100) vor fi acordate pentru şase ani, iar cel puţin patru democraţi în exerciţiu sunt foarte vulnerabili.

Majoritatea va fi obţinută cu doar câteva mandate. Fiecare alegere senatorială urmează să înghită zeci de milioane de dolari pentru publicitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici