Tensiunile ruso-ucrainene, în creştere: Navă militară rusă dotată cu rachete de croazieră Kalibr, trimisă în Crimeea

Rusia a trimis o corvetă echipată cu rachete de croazieră Kalibr în baza navală de la Sevastopol, în provincia Crimeea, anexată de la Ucraina în anul 2014, informează agenţiile de presă Unian şi Tass.

13196 afișări
Imaginea articolului Tensiunile ruso-ucrainene, în creştere: Navă militară rusă dotată cu rachete de croazieră Kalibr, trimisă în Crimeea

Tensiunile ruso-ucrainene, în creştere: Navă militară rusă dotată cu rachete de croazieră Kalibr, trimisă în Crimeea

Corveta Orehovo-Zuievo a fost acceptată în serviciul Flotei militare ruse a Mării Negre în cursul unei ceremonii desfăşurate luni.

Nava militară a finalizat testele şi a sosit luni, pentru prima dată, la baza permanentă din Sevastopol. Corveta dotată cu rachete de croazieră Kalibr va face parte din Brigada 41 a Flotei ruse a Mării Negre.

Corveta Orehovo-Zuievo este o navă multirol, a şaptea din Clasa Buyan-M şi a doua acordată Flotei militare a Mării Negre.

Staţionarea navei militare ruse în Crimeea intervine în contextul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina după incidentul naval produs în Strâmtoarea Kerci.

Săptămâna trecută, Statele Unite au decis să trimită o navă militară în Marea Neagră. Forţele Navale americane au informat Turcia joi că o navă militară din cadrul Flotei a VI-a, staţionată în Italia, va traversa Strâmtoarea Bosfor spre Marea Neagră.

Statele Unite au efectuat, joi, un zbor "extraordinar" deasupra Ucrainei, în cadrul Acordului "Ceruri deschise", pentru reafirmarea angajamentului faţă de această ţară după incidentul militar ruso-ucrainean din Marea Neagră. "Atacul neprovocat al Rusiei asupra navelor ucrainene în Strâmtoarea Kerci din Marea Neagră reprezintă o escaladare periculoasă a seriei de acţiuni din ce în ce mai provocatoare şi ameninţătoare", a anunţat Departamentul american al Apărării. "Statele Unite vor o relaţie mai bună cu Rusia, dar acest lucru nu se poate întâmpla atât timp cât continuă acţiunile ilegale şi destabilizatoare în Ucraina şi în alte zone", a subliniat Pentagonul.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici