Theresa May şi Andrea Leadsom, calificate în etapa finală pentru funcţia de lider conservator britanic

Deputatele britanice Theresa May şi Andrea Leadsom s-au calificat în etapa finală pentru desemnarea liderului Partidului Conservator şi, implicit, a premierului Marii Britanii, anunţă formaţiunea de centru-dreapta.

627 afișări
Imaginea articolului Theresa May şi Andrea Leadsom, calificate în etapa finală pentru funcţia de lider conservator britanic

Theresa May

Theresa May, care este şi ministru de Interne, a obţinut susţinerea a 199 de colegi, în timp ce Andrea Leadsom, secretar la Ministerul Energiei, a obţinut 84 de voturi.

Michael Gove, secretar de Stat la Ministerul Justiţiei, un susţinător al ieşirii Marii Britanii din UE, a fost eliminat din cursă, obţinând doar 46 de voturi.

Etapa finală pentru desemnarea liderului Partidului Conservator este programată pe 9 septembrie.

Premierul David Cameron a demisionat pe 24 iunie, inclusiv din funcţia de lider al Partidului Conservator, după ce majoritatea britanicilor au votat în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici