Theresa May va căuta o soluţie "pragmatică" privind acordul Brexit cu Bruxellesul

Premierul britanic, Theresa May, a declarat duminică că va căuta o soluţie "pragmatică" la impasul parlamentar asupra condiţiilor în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, încercând să redeschidă discuţiile cu Bruxellesul, relatează Reuters.

2248 afișări
Imaginea articolului Theresa May va căuta o soluţie "pragmatică" privind acordul Brexit cu Bruxellesul

Theresa May va căuta o soluţie "pragmatică" privind acordul Brexit cu Bruxellesul

Cu mai puţin de două luni până în momentul în care Marea Britanie urmează să părăsească Blocul Comunitar pe 29 martie, preocupările cresc privind riscul unei ieşiri dezordonate "fără acord".

Membrii Parlamentului, care au respins luna trecută acordul Brexit negociat de May cu UE, au însărcinat-o să se întoarcă la Bruxelles pentru a renegocia condiţiile privind graniţa post-Brexit dintre Irlanda şi Irlanda de Nord.

UE a respins redeschiderea discuţiilor asupra aşa-numitei "backstop", o politică care să asigure menţinerea unei frontiere deschise pe insula Irlandei, dacă Marea Britanie şi UE nu reuşesc să ajungă la un acord comercial pe termen mai lung înainte de sfârşitul unei perioade de tranziţie.

"Deputaţii au afirmat că, odată cu schimbările aduse în cazul graniţei nord-irlandeze, ar sprijini înţelegerea pe care am convenit-o cu Bruxelles-ul pentru a ieşi din UE", a scris May pentru pblicaţia Sunday Telegraph.

"Când mă întorc la Bruxelles, mă voi lupta pentru Marea Britanie şi Irlanda de Nord, voi fi înarmată cu un mandat proaspăt, cu idei noi şi cu o nouă hotărâre de a conveni o soluţie pragmatică care să îi ofere poporului britanic Brexitul pentru care au votat", a adăugat aceasta.

Ministrul britanic al Comerţului, Liam Fox, a declarat că ar fi "iresponsabil" ca UE să refuze redeschiderea negocierilor despre Brexit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici