Theresa May va solicita unitate naţională în cadrul unui discurs despre Brexit

Theresa May va utiliza discursul despre Brexit, programat săptămâna viitoare, pentru a respinge causticitatea referendumului din 2016 şi a solicita unitate în privinţa unei viziuni a unui stat britanic mai receptiv faţă de alte state mondiale, conform biroul premierului britanic, citat de Reuters.

2908 afișări
Imaginea articolului Theresa May va solicita unitate naţională în cadrul unui discurs despre Brexit

Theresa May va solicita unitate naţională în cadrul unui discurs despre Brexit

May intenţionează să iniţieze procesul formal de negociere a termenilor ieşirii Marii Britanii din UE până la sfârşitul lunii martie, dar nu a oferit detalii despre acord.

Premierul britanic va ţine marţi un discurs în Londra înaintea unui public care îi va include diplomaţi străini, precum şi echipa care se ocupă de negocierile pentru Brexit, dar şi alţi oficiali.

Se presupune că aceasta va pune accentul pe necesitatatea ca britanicii să fie uniţi în privinţa unor ţeluri comune precum protejarea şi consolidarea drepturilor muncitorilor.

Premierul Marii Britanii speră să obţină un acord prin care să menţină accesul ţării la piaţa comunitară după Brexit, reducând însă contribuţiile bugetare şi alte obligaţii, inclusiv în materie de circulaţie liberă a cetăţenilor UE. Liderii europeni au atras atenţia că, în aceste condiţii, Marea Britanie nu va putea menţine accesul la piaţa comunitară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici