Tiruri susţinute în apropiere de piaţa Tahrir din Cairo - VIDEO

Tiruri susţinute au fost auzite în apropiere de piaţa Tahrir din centrul oraşului Cairo, teatrul unor violenţe între susţinători şi opozanţi ai preşedintelui egiptean Hosni Moubarak, relatează AFP.

61 afișări
Imaginea articolului Tiruri susţinute în apropiere de piaţa Tahrir din Cairo - VIDEO

Partizani ai lui Mubarak au depăşit cordonul format de armată între cele două tabere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

► Tirurile au început la ora 14.30 (14.30) pe podul 6 Octombrie, care domină o parte din piaţa Abdelmoneim Ryad, extensie a pieţei Tahrir, loc simbolic al revoltei egiptene. Tirurile au durat câteva minute.

Confruntări armate în acest sector din Cairo s-au soldat cu cel puţin cinci morţi noaptea trecută, potrivit Ministerului Sănătăţii.

► Tancurile încercau să îi împiedice pe susţinătorii lui Mubarak, care soseau în zonă de pe podul 6 Octombrie, să se apropie de piaţa Tahrir, din centrul capitalei Cairo, unde s-au reunit mii de manifestanţi care cer plecarea preşedintelui egiptean.

► Cele două tabere au aruncat cu pietre, după care armata a format un cordon de securitate între partizanii preşedintelui şi opozanţi, împiedicându-i pe protestatari să avanseze.

Lupta s-a deplasat atunci către o străduţă vecină, unde partizanii regimului au aruncat cocteiluri Molotov, în timp ce puteau fi auzite focuri de armă.

Aproximativ 150 de tineri adunau pietre de pe un teren, pe strada Mohammed Hagag, pentru a le duce la locul confruntărilor, în timp ce răniţii erau transportaţi spre spitalele de campanie.

Revolta populară care cere, de zece zile, plecarea preşedintelui de la putere, s-a transformat miercuri în confruntări armate între opozanţi şi susţinători ai regimului, în piaţa Tahrir, centrul mişcării de contestare din Cairo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici