Egipt: Debut al dialogului între putere şi "forţele naţionale"

Vicepreşedintele egiptean, Omar Suleiman, a început "dialogul" cu "partidele politice şi forţele naţionale", a anunţat joi televiziunea publică egipteană. "Început al dialogului între vicepreşedinte, partidele politice şi forţele naţionale", a anunţat postul naţional de televiziune pe o bandă, fără să facă alte precizări în legătură cu interlocutorii vizaţi.

13 afișări
Imaginea articolului Egipt: Debut al dialogului între putere şi "forţele naţionale"

Egipt: Debut al dialogului între putere şi "forţele naţionale" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe o altă bandă, televiziunea îl citează pe premierul Ahmad Shafik spunând "ne întâlnim astăzi (joi) cu reprezentanţii partidelor de opoziţie şi forţelor naţionale, pentru a găsi o ieşire din actuala situaţie".

Conform televiziunii publice, premierul a afirmat că manifestanţi din piaţa Tahrir, din centrul capitalei Cairo, unde s-au adunat opozanţii preşedintelui Hosni Mubarak, participă la dialogul cu puterea.

Suleiman, care tocmai a fost numit vicepreşedinte, anunţase luni că a fost însărcinat de preşedintele Hosni Mubarak să deschidă un dialog imediat cu opoziţia.

Pe de altă parte, violenţele între susţinătorii şi opozanţii preşedintelui egiptean, Hosni Mubarak, în Piaţa Tahrir, în timpul cărora au fost ucise cel puţin cinci persoane, vor face obiectul unei anchete, a anunţat postul public de televiziune, citându-l pe Shafik.

Potrivit unui bilanţ neconfirmat al ONU, de la 25 ianuarie şi până în prezent, mişcarea de contestare a regimului s-a soldat cu moartea a cel puţin 300 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici